Ülo Toomsalu • 24. september 2004 kell 5:57

EPL: bensiini hind võib lähiajal järsult tõusta

Viimasel ajal on bensiini hind maailmaturul pidevalt tõusnud, mis tanklakettide hinnangul sunnib lähiajal tõenäoliselt ka Eestis kütuse hinda tõstma.

Samas on kohalike tanklakettide omavaheline konkurents päästnud tarbijaid paarist hiljutisest hindade tõstmise katsest, kirjutab Eesti Päevaleht.

ASi Eesti Statoil peadirektor Epp Kiviaed ütles, et viimasel ajal on maailmaturu hinnad tõusnud ning just viimastel päevadel on hindade kerkimine olnud üsna tugev. ?See loomulikult mõjutab ka meid,? tõdes Kiviaed.

Tema sõnul on Statoilil sellest tulenevalt kavas ka Eestis hindu natuke kõrgemaks kruvida ning viimati võeti selline katse ette läinud nädalal, kuid siinsete tanklakettide vahelise tiheda konkurentsi tõttu see ei õnnestunud.

?Kui vaadata maailmaturu liikumisi, oleks siinsed hinnad pidanud juba ammu ülespoole liikuma,? ütles ka Alexela Oili jaemüügidirektor Aivar Räim. Samas lisas ta, et maailmaturu hindade praeguse liikumise põhjal peaksid kõigi tanklakettide hinnad siiski mingil hetkel kerkima. Seejuures ei saa välistada, et hinnatõus tuleb tavalisest järsem. Millal hinnatõus võiks aset leida, ei julgenud Räim ennustada.

Eesti Statoili juhi Epp Kiviaia sõnul tõusis maailmaturul eile kütuse 95 hind ühe tonni kohta 16,25 dollarit (206 krooni), diislikütuse hind kerkis samal ajal 12 dollarit (152 krooni).

Hetkel kuum