Kaubamaja müüs kahe Selveri kinnistud välisfondile

ÄP 27. september 2004, 00:00

Kinnistute müüja oli Tallinna Kaubamaja ASi sajaprotsendiline tütarettevõte Tallinna Kaubamaja Kinnisvara ning kinnistute aadressideks Paldiski mnt 56 ja 58 ja Vesivärava 37. Kinnistute ostjaks olid Baltic Property Trust A/Si ja Baltic Property Trust Secura A/Si tütarettevõtted.

Kinnistute müügihind oli kokku 126 miljonit krooni ilma käibemaksuta ning nende bilansiline jääkväärtus oli 31. septembri seisuga 85,4 miljonit krooni (5,5 miljonit eurot).

Tehingukulude suurus oli 0,3 miljonit krooni. Seega sai Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS tehingust kasumit 40,3 miljonit krooni.

Kinnistutel asuvate hoonete üürimist jätkab seal tegutsev AS A-Selver senistel tingimustel vastavalt kehtivatele pikaajalistele üürilepingutele.

Põhivara müügist saadav raha paigutatakse Tartu Kaubamaja arendusprojekti. Raha laekub Tallinna Kaubamaja Kinnisvara ASi kontole pärast ostjate kandmist kinnistu omanikuna kinnistusraamatusse, milleks võib kinnistusraamatuseaduse järgi kuluda kuni kolm kuud.

Baltic Property Trust A/S ja Baltic Property Trust Secura A/S on Taani Kuningriigis registreeritud Balti kommertskinnisvarasse investeerivad ettevõtted. Baltic Property Trust grupi omanikeks on Baltimaade ja Skandinaavia pensioni- ja aktsiafondid, kindlustusseltsid, pankade kliendid ja ettevõtte juhtkond.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:45
Otsi:

Ava täpsem otsing