Maailma vanima elukutse esindajad kogunevad Oslosse konverentsile

Inno Tähismaa 27. september 2004, 16:17

Oktoobris toimub Oslos Põhjamaade prostituutide konverents, kus arutatakse nende äriga seotud probleeme, näiteks inimkaubandust.

?Me oleme kutsunud konverentsile kõiki prostituute, kuid teame, et kohale tulevad poliitiliselt kõige aktiivsemad (prostituudid) Norrast, Rootsist, Taanist ja Soomest,? vahendab Postimees Online viitega France Presse`ile konverentsi organiseerija, Norra prostituudi Gitte sõnu.

Konverentsi toimumine on plaanitud oktoobri lõppu ning selle eesmärgiks on teha seksitöötajate hääl kuuldavaks sellistes küsimustes nagu nende teenuste kasutamise muutmine kuriteoks Rootsis 1999. aastal, mis on prostituutide sõnul nende elu hoopis raskemaks muutnud.

?Me tahame teha riikide vahel tihedamat koostööd. Me kardame, et ka naaberriikides võidakse (prostituudi) teenuse ostmine muuta samamoodi kuriteoks nagu Rootsis, kus valitsus meie ellu sekkub,? ütles Rootsi meesprostituut Johannes.

Konverentsile oodatakse osalema ka eksperte ja poliitikuid, kes räägiksid muu hulgas kasvavast inimkaubandusest ja prostitutsioonile sundimisest.

Konverentsi toetab 80.000 Norra krooniga Norra sõnavabaduse fond.
?Toetuse avaldamine on märk tohutust enesekindlusest. On tore, kui sind võetakse tõsiselt isegi siis, kui sa oled hoor,? ütles Gitte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing