Nafta hind kerkis Londonis kauplemisajaloo kõrgeimale tasemele

27. september 2004, 12:35

Nafta hind kerkis täna uuele rekordtasemele, sest turuosalised kardavad, et orkaanide tõttu katkenud tootmine USAs vähendab niigi madalat pakkumist veelgi.

Rahvusvahelisel Naftabörsil Londonis hüppas toornafta novembrilepingute hind 1,2 protsendi võrra 45,90 dollarini barrel, mis on selle kauplemise ajaloo kõrgeim hind. Londonis hakati naftaga kauplema 1988. aastal.

New Yorgi kaubabörsil kerkis nafta hind reedel 49,36 dollarini barrel. Analüütikud usuvad, et kolmapäeval kerkib naftabarreli hind New Yorgis üle 50 dollari taseme, sest tõenäoliselt on nafta ja naftasaaduste laoseis langenud. Reedeks oli orkaani Ivani tõttu naftatootmine USAs langenud veerandi võrra. Nädal varem oli juba nafta pakkumine langenud 27 aasta madalaimale tasemel, eelmise nädala andmed peaksid neid numbreid alandama veelgi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing