PM: Veskimägi sõnul võiks ettevõtte tulumaks olla 10 protsenti

27. september 2004, 07:59

Rahandusministri hinnangul tuleks pärast juriidiliste isikute tulumaksustamise erandi kadumist kehtestada firmadele kuni 10protsendiline tulumaks.

Teatavasti lõpeb Eesti erand juriidiliste isikute tulumaksustamisel 31. detsembril 2008. Rahandusminister Taavi Veskimägi sõnul on valitsuse soov hoida Eestis jätkuvalt atraktiivset ettevõtluskeskkonda, kirjutab Postimees.

«Seega ei saa välistada, et tulevikus peame juriidiliste isikute tulumaksumäära füüsiliste isikute määrast lahti siduma ning liikuma nendega edasi erinevas tempos.» ütles Veskimägi. «Näen, et laia maksubaasi korral võib Eestis 2009. aastast küündida juriidiliste isikute tulumaksumäär 10 protsendini.»

Üle selle ei tohiks ettevõtete tulumaksumäär Veskimägi hinnangul ulatuda, sest Läti plaanib ettevõtete tulumaksu vähendada 15 protsendilt 12,5-le ja maksureforme plaanivad teisedki Euroopa Liidu riigid.

Veskimägi hinnangul ei tohiks ettevõtete tulumaksu rakendumisel enam dividendidelt tulumaksu kohustus ettevõttele langeda. «Dividendidelt peaks maksud tasuma nende saaja,» nentis Veskimägi. Eraisikud peaksid seega dividendilaekumised deklareerima tuluna ja maksma neilt, nagu ka teistelt sissetulekutelt, 2009. aastast 20 protsenti tulumaksu.

Eraisikute maksustamisel tuleks Veskimägi kinnitusel jätkata tulumaksu langetamist ning senisest enam keskenduda tarbimise maksustamisele. «Eraisikute tulumaksu alandamist 2007. aastaks 20 protsendile ei tohi enam edasi lükata,» ütles Veskimägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing