Põllumajandustootjate toodang suurenes 4%

Inno Tähismaa 27. september 2004, 09:30

Möödunud aastal oli põllumajanduse toodang esialgsel hinnangul 7 miljardit krooni, ehk 4% suurem kui aasta varem, teatab Statistikaamet.

Põllumajanduse majandusharu toodangu suurenemise tagas tootmistoetuste ja hindade tõus, toodang püsivhindades vähenes 10%.

Põllumajanduse majandusharu toodangust andis taime- ja loomakasvatustoodang 85% (2002. aastal 88%) ning põllumajanduslikud teenustööd, põllumajandussaaduste töötlus ja muu eraldamatu mittepõllumajanduslik toodang 15% (2002. aastal 12%).

Vahetarbimine oli 4,1 miljardit krooni, ehk 1% väiksem kui aasta varem (koos loomakasvatustoodangu vähenemisega vähenes kulu söötadele). Vahetarbimises olid suuremad kulutused söödale (54% kogu vahetarbimisest) ning energiale, kütusele ja määrdeainetele (14% kogu vahetarbimisest). Muude kuludena (13% kogu vahetarbimisest) arvestatakse tasu teenuste eest, kulutusi väiketöövahenditele, materjalile ja taarale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing