USA aktsiaturud suundumas pärast poolteiseaastast vaheaega esimese kvartalilanguse suunas

27. september 2004, 09:47

USA aktsiaturud on suundumas esimesele kvartalilangusele pärast poolteiseaastast vaheaega, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

Languse eesotsas on tehnoloogiakompaniid Intel <GR#US.INTC> ja National Semiconductor, millele sekundeerib jaetarbijatele suunatud ettevõtted Coca-Cola, mille tulemusi mõjutab naftasaaduste liigkõrge hind.

S P 500 indeks <GR#US.^SPC> on selle kvartali jooksul langenud 2,7 protsenti 1110,11 punktini, mis on esimene kvartalilangus alates 2003. aasta esimesest kvartalist. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> on neli päeva enne kvartali lõppu 3,7 protsendiga miinuses.

Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> , mille väärtusest annavad 41 protsenti arvutitööstusega seotud ettevõtted on kolmanda kvartali jooksul kukkunud 8,2 protsenti 1879,48 punktini, mis on indeksi kehvim kvartalitulemus viimase kahe aasta jooksul. Kehvemini on läinud vaid kahel Jaapani aktsiaturu indeksil Nikkei 225 ja Topix. Äripäeva indeks on võrreldes juuni lõpuga kerkinud 0,17 protsendi võrra.

Ehkki USA keskpanga juhi Alan Greenspani sõnul on USA majandus mõnevõrra kiirenemas, ei pruugi ettevõtete kvartalitulemused head tulla. Analüüsikeskuse Thomson Financial poolt koostatud prognooside kohaselt kahanesid S P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete selle kvartali kasumid keskmiselt 14 protsendi võrra. Viimased neli kvartalit on kvartali kasumikasv olnud üle 20 protsendi. Seda on ka näha juba senistest kasumihoiatustest. Intel andis kasumihoiatuse 2. septembril ning aktsia hind on kvartali jooksul kukkunud 27 protsenti, Coca-Cola <GR#US.KO> aktsia hind on kukkunud 21 protsendi võrra. Pärast septembri keskel antud kasumihoiatust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing