Baltex võib tootmise Ida-Virusse viia

ÄP 28. september 2004, 00:00

Tolaram Gruppi kuuluva Baltex 2000 juht, endine Kreenholmi Valduse ASi tegevjuht Meelis Virkebau loodab, et ettevõtte aktsionärid soostuvad tema kontseptsiooniga ning praegu Tallinnas paiknev ettevõte võib lähiaastatel oma tootmise pealinnast ära viia.

?Praegu on need küll vaid ideed, millel kindlat projekti taga pole,? tunnistas Virkebau. ?Samas oleks tootmise äraviimine pealinnast majanduslikult mõttekas.?

Virkebau selgitas, et pealinnas paiknev kinnisvara võiks aktsionäridele oluliselt suuremat kasu tuua kui praegu tootmishoonena. ?Tööstus on mujal riikides ikka pealinnast eemal. Väga õige otsuse ja õigel ajal tegi Kalev, kui viis tootmise Tallinna kesklinnast üle Põrguväljale,? selgitas ta.

Baltex 2000 võib tootmise üle viia Sindisse või siis Ida-Virumaale. Mõlemas paigas on olemas kangatootjale tarviliku väljaõppega tööjõud ning samas majandusvaldkonnas tegutsev Kreenholm kavandab lähiajal sadade töötajate koondamist.

?Lisaks räägib Ida-Virumaa kasuks ka asjaolu, et maakonna kutseõppeasutustes koolitatakse meile sobivat kaadrit,? märkis Virkebau.

Kuhu täpselt Baltex tootmise üle võiks viia, ei osanud Virkebau veel öelda. Küll aga arvas ta, et ettevõte võiks pakkuda tööd kuni viiesajale inimesele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing