Tallinn ja ärimehed jõudsid mereäärse ala arendamises kokkuleppele

Gea Velthut-Sokka 28. september 2004, 00:00

?Suuremad protestid on maha võetud ning kavatseme planeeringu veel selle aasta sees volikokku viia,? ütles kesklinna vanem Keit Pentus.

Konsensus linna ja ärimeeste vahel tähendab seda, et enam kui kolm aastat kestnud vaidlus, mida ja kuidas peaks ehitama mereäärsele alale Russalkast Paljassaareni, on sisuliselt lõppenud. Järgmisel aastal võiks ehitamine juba alata, kinnitas abilinnapea Peep Aaviksoo.

Erilise tähelepanu all on 150 000ruutmeetrine ala Russalkast Patarei kindluseni, kus tulevikus hakkavad paiknema 25 000?30 000 tallinlase elu- või töökohad. ?Massilist täisehitamist ei tule, kõik on seda meelt,? lubas Aaviksoo. ?Kui hooneid on liiga palju, langeb sellega ala väärtus ja ka kinnisvara arendajatel ei õnnestu niipalju teenida, kui nad loodavad.?

Abilinnapea sõnul peaks rannaala soovitud ilme võtma juba aastaks 2011, mil Tallinnast saab tõenäoliselt Euroopa kultuuripealinn.

Üks suuremaid maaomanikke sellel alal on Tallinna Sadam, kes soovib arendada 30 hektaril. ?Näeme kinnisvaraarenduses ühte uut tegevusala,? ütles Tallinna Sadama arendusdivisjoni projektijuht Hannes Kuhlbach.

Tema sõnul plaanib sadam arendada umbes 600 000 ruutmeetrit kinnisvara ja investeerida selleks kümne aasta jooksul 6?8 miljardit krooni.

?Meie plaanide teostamine sõltub linnast, kes tervelt kahe aasta jooksul pole meile suutnud isegi detailplaneeringu lähteülesannet väljastada,? nentis Kuhlbach ning viitas, et võrdsest kohtlemisest linnavalitsuses pole seni rääkida saanud. ?Samas kerkivad siinsamas kaubanduskeskused ja korterelamud. Ühtedele tullakse vastu, teistele mitte. Loodetavasti on need ajad nüüd läbi.?

Parematele aegadele viitab seegi, et Tallinna Sadam on viis üldplaneeringule esitatud protesti tagasi võtnud. ?Jõudsime linnaga kokkuleppele,? ei soovinud Kuhlbach lähemalt protestide sisu täpsustada.

?Kui linnaisad ütlevad, et kokkulepped on olemas, siis on mul selle üle ainult hea meel,? ütles Kalaranda elu- ja ärihooneid ehitada sooviva Pro Kapital Eesti peadirektor Andrus Laurits. ?Oleme aastaid vastanud küsimustele, teinud asju üht- ja teistpidi ümber ning kui nüüd lõpuks tegutsema saaks hakata, oleks see hea uudis.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing