Dow alla 10 000 punkti taseme, lennufirmade aktsiad kukuvad

28. september 2004, 09:28

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes eile pärast kuuenädalast vaheaega taas alla 10 000 taseme, naftahindade uued rekordid langetasid kõiki börse.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes 0,58 protsendi võrra 9988,54 punktini, peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> kukkus 1,04 protsenti 1859,88 punktini.

?Nafta on turu jaoks seekord baromeeter ja kahjuks läheneme taas viiekümnele dollarile barrel,? lausus uudisteagentuurile Reuters maaklerfirma Stephens aktsiaturgude juht Evan Olsen. Täna hommikul ületas naftabarreli hind New Yorgi kaubabörsi turuvälises elektroonilises kauplemissüsteemis ka selle taseme.

Nagu arvata, said kõige suurema löögi lennundusfirmade aktsiad. Amexi lennufirmade indeks kukkus 4 protsendi võrra, mis on selle suurim langus alates 21. juulist. USA suuruselt kolmanda lennufirma Delta Air Lines <GR#US.DAL> aktsia hind kukkus 9,82 protsenti 2,94 dollarini olles suurim kukkuja S P 500 indeksi aktsiate hulgas. Konkurent Continental Airlines <GR#US.CAL> aktsia hind langes 5,36 protsendi võrra 8,30 dollarini. Märkimisväärselt langesid ka teiste lennukompaniide firmade aktsiate hinnad.

Lennukikütus on New Yorgi kaubabörsil sel aastal kerkinud 63 protsendi võrra. Kütus moodustab uudisteagentuuri Bloomberg andmetel moodustas kütusekulu esimesel poolaastal 15 protsenti lennukifirmade kuludest.

Rotterdami sadamas on lennukikütuse hind aasta algusega võrreldes kallinenud samuti 60 protsendi võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing