Kahe aasta pärast maksab mobiiltelefon 25% vähem

28. september 2004, 11:14

Kahe aasta pärast on mobiiltelefoni keskmine hind tänasest veerandi võrra odavam, ennustas Nokia üks juhte.

Sel aastal on GSM-telefoni keskmine hind maailmas 94 dollarit (1200 krooni), ütles Nokia vanem asepresident Urpo Karjalainen Singapuris Aasia mobiilside konverentsil. 2007. aastal on mobiili keskmine hind langenud 69 dollarini (880 krooni), lisas ta.

Karjalainen osales täna Singapuri konverentsil odava hinnaklassi mobiilide teemalisel paneeldiskussioonil. Maailmas on praegu veidi üle miljardi GSM-side kasutaja. Karjalaineni sõnul pole põhiküsimus järgmise miljardi kasutaja saavutamisel mitte telefonide maksumus, vaid mobiili omamise kogukulu. Seega tuleb tähelepanu pöörata ka sideteenuse kasutamise kuludele, lisas ta.

Indrek Kald, Singapur

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing