PM: Marcel Vichmann ostis Tartu bussifirma

28. september 2004, 08:06

Edelaraudtee suuromanik Marcel Vichmann omandas läinud nädalal aktsiakapitali laiendamise teel 51 protsenti Tartu bussifirma Tarbus aktsiatest.

Vichmann põhjendab oma investeeringut sooviga luua üle-eestiline transpordivõrk, kirjutab Postimees.

Tarbuse aktsionäri Aivo Pärna sõnul algasid läbirääkimised koolivenna Vichmanniga Tarbuse aktsiakapitali laiendamise üle juba kevadel. «Ausalt öeldes oli meil ka teisi variante, sest plaanisime Valter Keisiga (Tarbuse juhatuse esimees ja kaasaktsionär) juba ammu tegevust laiendada,» lisas ta.

Vichmanni sõnul muutub ühiskondlik reisijatevedu üha olulisemaks teemaks kogu maailmas. «Optimaalsete logistiliste lahenduste leidmine, sealhulgas rongi- ja bussiliikluse ühendamine ja koostöö on selle ettevõtluse tõhususe võtmeks,» ütles ta. «Vaatlen seda kui pikaajalist investeeringut. Selline lähenemine võimaldab tõsta ühiskondliku reisijateveo kvaliteeti ja luua tervet Eestit hõlmava transpordivõrgustikku.»

Pärna sõnul saavad nii linna- kui maakonnabussiliinid ja ka reisirongiliiklus riigi dotatsiooni. «Nii ehk nii tuleb mõned rongiliinid võib-olla asendada bussidega ning kulusid on vaja kokku hoida,» lisas ta. «Naljaga pooleks võib ka öelda, et kui rong tuleb raudteejaama, siis peab buss õigel ajal ees olema.»

Tarbus plaanib Pärna kinnitusel tulevikus suurendada läbi Pärnu ATP osalust kaugliiniliikluses ning osaleda ka linnaliinide konkurssidel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing