Tehasemaastikule vastanduvad puuriit ja täpiline tapeet

Liivi Tamm 29. september 2004, 00:00

?Alguses oli tavaline minimaalse kuluga remonditud büroopind,? räägib arhitekt Sverre Laanjärv. ?Akendeta pikast koridorist hargnesid omaette kabinetid. Kõik oli kipsiga kaetud, laes levinuim ripplaesüsteem. Alles jäid vaid mõned kipsvaheseinad, tualettruumid ning ripplaevalgustid, mis uut moodi esile toodi.?

Arhitekt Kaido Areda sõnul tekkis uue kujunduse idee labori- ja kasvuhoonekeskkonnast. ?Soovisime luua ruumi, mis oleks korraga läbipaistev ja eraldatud. Mõte peegeldub eelkõige materjalides, kasutasime läbikumavat lainelist PVCd, klaasi, viimistluseta metallprofiili, detailidena tööstuslikke elektrilüliteid, seinapealset elektrijuhtmestikku,? räägib Areda.

Vastandina ehitusmaterjalide tehnilisusele kasvab pottides banaanipuid ja sõnajalgu, köögiseinana aga kõrgub puuriit. ?Alguses mõtlesime pakud klaasiga katta, idee arenedes jäi see tegemata,? ütleb Laanjärv. ?Eks nii mõnedki mõtted muutusid ehitamise käigus, võrreldes tavalise valmisdisainitud tootega tekkisid palju suuremad kombineerimisvõimalused.?

Materjali valikut määrasid ka ratsionaalsed argumendid. ?Otsisime võimalusi, mis rahakotti ei tapaks. Proovisime kombineerida. Näiteks mööbel pärineb erinevatelt Eesti tootjatelt: Krislingilt, Thulemalt. Kasutasime ka Ikeat, kelle tugeva konstruktsiooniga töölauad siia sobisid,? selgitab Lowe Age tegevjuht Janar Toomesso.

Uue kontori ruumilahendus järgib reklaamifirma tööspetsiifikat. Disainerid töötavad ühes suures stuudios; juhid, projektijuhid ning loovtiimid paiknevad rohkem eraldi privaatsemates kabinettides. Eraldatud on ka esitlus- ja inspiratsioonisektsioon, kuhu kuuluvad nõupidamisruumid ja raamatukogu.

Raamatukogutoas aitavad mõttel puhata täpiline optilise efektiga tapeet ning vesipiip. ?Kõigis teistes tubades on telefon, siin mitte, saab end rahulikult välja lülitada,? nendib Toomesso.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing