Keit Pentus : Ettevalmistatud Tallinna eelarve ei ole läbipaistev

29. september 2004, 16:41

Keit Pentuse sõnul juhib Reformierakond koalitsioonipartneri tähelepanu ka sellele, et ettevalmistatud eelarve eelnõu ei ole läbipaistev.

Pentuse sõnul ei nõustu Reformierakond sellega, et teede kapitaalremondi, kommunaalehituse, tänavavalgustuse remondi ja kanalisatsiooni rajamisel on eelarves kirjas vaid summa, kuid ei ole nimetatud ühtegi objekti, kuhu sadadesse miljonitesse ulatuvaid summasid kasutatakse.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juhatus tahab, et 2005. aasta eelarves nähtaks ette 5000 krooni suuruse ranitsatoetuse maksmise kõikidele kooliminejatele ning et järgmisel aastal remonditaks Tartu maantee Liivalaia ja Masina tänava vaheline lõik ning Kadaka puiestee.

Samuti soovivad Tallinna reformierakondlased, et koolide remondiks oleks linnaeelarves järgmisel aastal ette nähtud 152 miljonit krooni.
'Reformierakond soovib, et järgmise aasta linnaeelarves oleksid kõige olulisemal kohal need valdkonnad, kus täna on kõige suuremad probleemid, mis on kõige enam alarahastatud. Ehk teisisõnu tahame, et peatähelepanu läheks teedele ja lastele,' selgitas Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus.

'Tahame näha järgmise aasta eelarves rahasid Tartu maantee remondiks, samuti vajavad ca 50 miljoni krooni ulatuses lisaraha koolid,' selgitas abilinnapea Peep Aaviksoo.

Reformierakondlased soovivad, et linn maksaks alates 2005. aasta septembrist ka kõigile kooliminevatele lastele 5000 krooni ranitsatoetust - seni on toetust makstud pere teisest lapsest alates. 'Lapse kooliminek on suur väljaminek ka nendes peredes, kus on ainult üks laps ja Reformierakond leiab, et linn peab toetama kõiki lapsi võrdselt, mitte lähtuvalt sellest, mitmendana ta peresse
sündinud on,' lisas Pentus.

'Viimasel aastal on palju juttu olnud ka sellest, et linn peab planeerimise oma kontrolli all hoidma. Kuna Reformierakond peab seda oluliseks, taotleme ka selleks järgmise aasta eelarves lisaraha, ' ütles abilinnapea Aaviksoo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing