PM: Ehitus Service sihib pärast Eestis laienemist välisturge

29. september 2004, 08:06

Ehitus Service tahab uue suuromaniku käe all esialgu laieneda märkimisväärselt Eestis ning tulevikus mõelda ka teiste riikide turule sisenemisele.

Nelja poega ehituskauplusteketi uueks omanikuks on Rootsi firma Askembla Groiwth Fund KB, mis ostis osa firma aktsiapakist ning saavutas enamusosaluse sellele järgnenud aktsiakapitali laiendamisega. Viimase tehinguga suunatakse ettevõttesse täiendavalt 20 miljonit krooni, kirjutab Postimees.

Askembla Asset Managementi partneri Hanno Riismaa sõnul püütakse lähiaastatel teoks teha need plaanid, mis seni erinevatel põhjustel seisma on jäänud. Mõne aasta eest turule tulnud Ehitus Service seadis endale eesmärgiks Eesti suurimaks ehituskauplusteketiks saamise.

Firma omanikeringi kuuluvad teiste hulgas Säästumarketi keti rajanud ning selle edukalt Soome Keskole müünud ettevõtjad. Kauplusi juhib ka Säästumarketi eesotsas olnud Maldar Mäesalu. Säästumarketi edulugu Ehitus Service?i puhul aga seni korrata pole suudetud. Kes senistest omanikest oma osaluse loovutasid, pooled esialgu ei avalikusta.

Mäesalu ei soostunud eile tehingut kommenteerima, viidates tõsiasjale, et konkurentsiametilt ei ole asi veel heakskiitu saanud. Ametile saadeti vajalikud dokumendid 22. septembril ning koondumiste kontrolli osakonna juhataja Svetlana Ljutova sõnul on neil selleks aega 30 päeva.

Riismaa kinnitusel uus omanik lisaks aktsiakapitali laiendamisse suunatud summadele esialgu firmasse rohkem investeerida ei plaani. Küll tehakse seda aga siis, kui saab teoks mõte Läti ja Leedu turule minekust. «Meil on valmidus selleks olemas, aga esmalt laieneme Eestis,» lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing