PM: Saavutatud palgalepe lõpetab pika streigi

29. september 2004, 08:06

Eesti Raudtee ja Eesti Vedurimeeste Ametiühingu juhid jõudsid eile vedurimeeste palgatõusu osas esialgse kokkuleppeni, mis lõpetab kuus päeva kestnud streigi.

Eile istusid tööandjate ja ametiühingute keskliitude eestvõttel pärast streigi algust esmakordselt läbirääkimiste laua taha vedurimeeste ametiühingu ja raudteefirma juhid. Pärast pikki vaidlusi ning läbirääkimisi jõuti lepituskomisjonis kokkuleppele, mille kohaselt tõuseb vedurimeeste palk 10 protsendi võrra ning antud palgakokkulepe kehtib vähemalt 15 kuud. Enne kokkuleppe jõustumist peavad selle heaks kiitma ka streikivad vedurimehed, kirjutab Postimees.

Vedurimeeste streigi laienemine ei toonud tänu Eesti Raudtee poolsele töö ümberkorraldamisele eile kaasa kaubarongide seiskumist ega kaupade kuhjumist. «Mul pole mingit infot, et Eesti-suunaliste kaubavedudega mingitki probleemi oleks,» imestas Venemaa Raudteede pressiülem Anton ?apovalov Eesti vedurimeeste laiaulatuslikust streigist kuuldes. «Kui seal mingid jamad oleks, siis ma teaks seda.»

Raudteeinspektsiooni raudteeliikluse ja raudteeveeremi järelevalvetalituse juhataja Margus Meiuse sõnul oli raudteel mõningaid viivitusi riigisisestes kaubavedudes, kuid üldiselt kaubaveod toimusid normaalselt. «Eesti Raudtee kasutab lisaks oma vedurimeestele ka erinevate operaatorfirmade vedurijuhte ning on leitud ka vedurijuhi lubasid omavaid inimesi,» märkis Meius.

Eile streigiga liitunud raudteelaste ametiühingu juhi Jolan ?evtsovi sõnul on Eesti Raudtee suutnud seni rongid ära vedada peamiselt tänu väljastpoolt firmat palgatud töötajatele.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing