Poola suurim pank läheb erastamisele

29. september 2004, 16:14

Poola valitsus kavandab suurima erastamistehinguna 1999. aastast müüki panna 30% Poola suurima panga PKO BP aktsiatest.

Aktsiate märkimine algab 11. oktoobril ning börsile peaks PKO aktsia jõudma kuu aega hiljem, vahendab Bloomberg. Aktsiate müügist loodab Poola valitsus saada ca 1,7 miljardit dollarit.

Poola valitsus lükkas tagasi seimi ettepaneku takistada välismaalastel panga aktsiate ostu, kuna see on vastuolus kapitali vaba liikumisega Euroopa Liidus. Kui aga kodumaine nõudlus aktsiate järele tuleb väga suur, võib valitsus vähendada välismaalastele müüdavate aktsiate hulka. Algselt oli plaan välismaalastele müüa 35% müüki minevatest aktsiatest. Seda võidakse vähendada 22 protsendile, mis vastab 6%le PKO BP kapitalist, ütles Poola rahandusminister.

Neli viiendikku pangandustegevusest Poolas on täna välismaise kapitali käes. Valitsus loodab, et PKO erastamine elavdab poolakate huvi börsi vastu. Täna on Poola 38 miljonist elanikust aktsiaid vaid 150 000-l.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing