Reisiettevõtja peab hoiatama kliente nakkushaiguste ohust välisriikides

29. september 2004, 13:25

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium tuletab reisiettevõtjatele meelde kohustust informeerida kliente nakkushaiguste riskipiirkondade ohtudest.

Aasta tagasi kehtima hakanud nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse kohaselt peab reisiettevõtja tegema välismaale sõitvale isikule teatavaks külastatavas riigis nakkushaigustesse võimaliku nakatumise ohu.

Nakkushaiguste riskipiirkonda sõitjad peaksid enne reisi külastama oma perearsti või pöörduma reisimeditsiini kabinettidesse vajaliku tervisekontrolli ja vaktsineerimise teostamiseks. Ka pärast välismaalt naasmist on soovitatav läbida reisijärgne tervisekontroll.

Lisateavet nakkushaiguste riskipiirkondade kohta ja vaktsineerimissoovitused välismaale sõitjatele on kättesaadavad tervisekaitseinspektsiooni koduleheküljel www.tervisekaitse.ee rubriigis 'Reisimine ja tervis'.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel on viimase kahe aasta jooksul registreeritud Eestis mitu malaaria, legionelloosi, kõhutüüfuse, ?igelloosi ja leptospiroosi haigusjuhtumit, mil nakatumine toimus välisreisil. Sel suvel on paljud Saksamaa ja teiste Euroopa riikide reisijad nakatunud ühes Egiptuse hotellis A-viirushepatiiti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing