Veterinaar- ja toiduamet: T?iilist pärit lõhe ei ole Eesti turule jõudnud

29. september 2004, 13:34

Eestisse on üritatud tuua T?iilist pärit malahhiitrohelise sisalduse kahtlusega lõhepartiid, kuid nõuetele mittevastavat saadetist ei ole Eestisse lubatud.

Esimest korda peeti 17,7 tonnine kahtlane lõhepartii kinni Muuga Sadama veterinaar-ja toidukontrolli piiripunktis käesoleva aasta veebruaris. Eesti turule seda ei lubatud, teatas veterinaar- ja toiduamet.

Aprillis saabunud teine 15,8 tonnine kalapartii saadeti piirilt tagasi, kuna ei vastanud peale esimest juhtumit kehtestatud nõudele, et igal T?iilist pärit kalapartiil peab olema juures labori uurimisteatis, mis tõendab, et kala ei sisalda malahhiitrohelist.

Farmakoloogiliselt aktiivse aine malahhiitrohelise esinemine toidus ei ole lubatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing