Magnum Medicali suurinvestor plaanib Baltimaades veelgi laieneda

ÄP 30. september 2004, 00:00

Firma juhi Rupert Cottrelli sõnul plaanib New European Investments laiendada Eesti järel tegevust ka teistesse Balti riikidesse ja kokku panna portfelli ?uue Euroopa? farmaatsiafirmadest, kirjutab uudisteportaal Isle of Man Online. Tehingu maksumust Rupert Cotrell ei avalikusta.

?Tehing Eestis on alles meie esimene samm. Varbaga Läänemere katsumine, kui soovite,? ütles Cottrell.

New European Investments on kinnine investeerimisfirma, mille huvi on suunatud ELi uute liikmesriikide turgudele ja ettevõtetele. Balti riikide ravimiturul on investeerimisfirma hinnangul väga hea kasvupotentsiaal.

Augustis andis konkurentsiamet New European Investmentsile loa osta enamusosalus Magnum Medicalis.

Magnum Medicali ühe omaniku Margus Linnamäe sõnul omanikuvahetus Eesti ravimiturule suuremat muutust esialgu ei too. ?Ühelt poolt on ju turg riiklike juurdehindluse määradega reguleeritud ning teisalt on New European Investmentsi jaoks tegu niivõrd värske investeeringuga, et praegu vara öelda, mida oleks vaja muuta,? selgitas Linnamäe. Samuti ei ole oodata ka firmasiseseid muudatusi. ?Osa kokkuleppest hõlmas minu jätkamist juhatuse esimehena,? ütles Linnamäe.

AS Magnum Medical on Eesti suurim ravimite hulgimüüja. Firma turuosa 2003. aastal oli 47,8%, käive 1,37 miljardit krooni ja puhaskasum 31,5 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing