Virumaa Teataja: Stora Enso võib osta Scanforesti tootmiskompleksi

30. september 2004, 08:34

AS Stora Enso Timber tunneb huvi endale kuuluva Näpi saetööstuse naaberkrundil asuva pankrotistunud puidufirma AS Scanforest tootmiskompleksi ostmise vastu.

Pankrotihaldur Reet Relviku sõnul käivad Stora Ensoga läbirääkimised Scanforesti vara müügiks alates maikuust. Kuigi kindlat otsust pole seni langetatud, on Stora Enso ainus, kellega asja arutatakse ja Relvik ütles, et loodetavasti jõutakse tehingu toimumises ja hinnas kokkuleppele lähinädalatel, kirjutab Virumaa Teataja.

Scanforesti Näpi tootmiskompleks müüakse tervikuna. Ettevõte läks pankrotti veebruaris, töö jäi täielikult seisma augusti lõpus.

Juunis müüdi Scanforesti väiksem saetööstus Raplamaal Purilas 11,2 miljoni krooni eest Scanforesti endise juhi Marek Krippeli firmale OÜ Johanna Grupp. Näpi saetööstust aga oksjonil hinnaga 40 miljonit krooni müüa ei õnnestunud.

Scanforesti ostmisega omandaks Stora Enso saetööstuse ja ühe Eesti võimsama potentsiaaliga höövlitööstuse sisseseade ning raudteeharu, mis Näpi saetööstuseni ei ulatu.

Viimastel aastatel on Näpi saetööstus, mille käive oli eelmisel aastal üle 230 miljoni krooni, hoidnud kohta Eesti suuremate seas. Tootmismahult olid eelmisel aastal Näpi saetööstusest üle vaid Imavere saeveski Järvamaal, Paikuse saeveski Pärnumaal ja ASi Toftan saeveski Võrumaal. Neist Imavere ja Paikuse on samuti Stora Enso grupis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing