D?ässivaim kolib Tartusse

Madli-Liis Parts 01. oktoober 2004, 00:00

Teistkordselt Vanemuise kontserdimajas peetav D?ässivikerkaar toob Taaralinna d?ässmuusikuid kaheksast riigist. Neile, kes armastavad d?ässi a cappella vormi poleerituna, võiks meeldida Ukraina sekstett Man Sound. Kiievlaste repertuaaris on töötlusi nii slaavi rahvalauludest kui ka tuntud standardeid. Lauljatar Lera Gehnerit Venemaalt tuntakse eelkõige modernse d?ässi kontekstis. Külalisi tuleb ka Soomest, Rootsist, Lätist ja Leedust.

Peas alati turbanit kandva Lonnie Smithi maagia toimib hetkest, kui ta lavale astub, suurte siiraste silmadega publikusse vaatab ja aupaklikult kummardab. Müstiliselt idamaise eatu mehe väärikas hoiakus on midagi vastuvaidlematut. Ega ka hüüdnimi Doktor pole tekkinud asjata. Kui ta aga oma Hammondi orelist sillerdava ja intrigeeriva improvisatsiooni välja paiskab, põimub selles muusikas maine lustlikkus, maitsekus ja virtuoosne pillikäsitsus. Oma trioga annab Smith kontserdi 8. oktoobril Tartus, 9. oktoobril Tallinnas ja 10. oktoobril Pärnus.

Vikerkaarefestivali tipphetked koonduvad 7. ja 8. oktoobrile, mil mõlemal õhtul on Vanemuise laval viis koosseisu. Kuulata saab head bigband?i-muusikat ning pianiste. Kontrabassimängija Taavo Remmel tutvustab oma soolokava ?Mõtted?. Riia saksofonikvarteti esinemisele lisab ootust teadmine, et nende muusikaline ampluaa on märksa laiem kui üksnes d?äss. Loodetavasti kuuleb nendel päevadel musitseerimas ka festivali kunstilist juhti saksofonist Lembit Saarsalu ennast. Festivali raames toimub 6. oktoobril kell 14 päeval noorte muusikute konkurss, millele sissepääs on vaba.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing