Euroopa börsid: Nokia, Skanska ja H&M kosumas

01. oktoober 2004, 13:33

Euroopa börsid on alustanud tänast päeva mõõduka tõusuga. Suuremate liikujate hulka kuuluvad nii Nokia, Skanska kui ka H M.

Põhjala börsidel on täna ilma teinud maailma suuruselt teine ehituskompanii Skanska, kel õnnetus oma teenindusüksuse müügist teenida 1,2 miljardit Rootsi krooni. Üksuse näol oli tegemist Skandinaavia suurima kontorite, haiglate ja tehaste pindade rendileandjaga. Aktsia liikus keskpäeval Stockholmi börsil 77 Rootsi kroonil ehk 1,7% plussis.

Morgan Stanley on aidanud täna Euroopa suurima riiete jaemüügifirma Hennes Mauritzi aktsial tõusta 203,50 Rootsi kroonini ehk 1,5%. Investeerimispanga analüütik Claire Kent kergitas ettevõtte 2005. aasta kasumiprognoosi 9,49 kroonilt 9,63 kroonini aktsia kohta, kuna analüütiku arvates pole aktsia hind arvesse võtnud positiivset mõju, mis tõenäoliselt saabub poodide ümberkujundamise ja agressiivse hinnakärpimise tulemusena. Eile teatas jaemüügifirma oma kolmanda kvartali tulemused, mis näitasid viimase viie kvartali kiireimat kasvu.

Nokia aktsia on kosunud 0,8% tasemeni 11,17 eurot, kuna investeerimispank Goldman Sachs tõstis aktsia reitingut, lootuses et uued tooted aitavad firmal oma mobiiltelefonide üksuse marginaale parandada.

Euroopa börsidel liiguvad täna positiivselt naftatootjad, kuna investeerimispank Merrill Lynch tõstis käimaläinud kvartali naftahinna keskmist prognoosi 44 dollarini barreli kohta ehk 26%. See kinnitab et nafta hind ei pruugi niipea langeda.

BP Plc aktisa tõusis 1,1% ja Total SA aktsia 0,9%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing