Sirje Niitra • 1. oktoober 2004 kell 14:04

Kristiine Kasiino avas kümnenda mängusaali

Hasartmängukorraldaja Kristiine Kasiino investeeris kuus miljonit krooni ning avas reedel Tallinnas kaheksanda ning kokku kümnenda mängusaali.

Kristiine Kasiino juhatuse esimehe Enno Heinla sõnul kasvatas 1. oktoobril Tallinnas Kajaka Kaubanduskeskuses avatud uus saal mänguautomaatide arvu 23 võrra, 213 mänguautomaadini. Praegu maksavad hasartmängukorraldajad riigile iga mänguautomaadi eest kuus 5000 ja tuleval aastal valitsuse kava kohaselt eeldatavasti 7000 krooni hasartmängumaksu.

Käesoleva aasta kaheksa kuuga on Kristiine Kasiino maksnud riigieelarvesse 7 115 000 krooni hasartmängumaksu. Heinla sõnul toob kavandatav hasartamängumaksu tõus kaasa muudatusi investeeringute kavas ning uusi mängukohti senises tempos tulevikus kindlasti ei lisandu.

Kavandatava hasartamängumaksu tõusu võimalike mõjude ennustamise asemel soovitas Heinla hoopis vaadata kõiki viimase poole aasta jooksul tehtud järske kavandatavaid hinnatõuse kogumis.

'Hasartmängumaksu ja alkoholiaktsiisi järsk tõus eraldi elatakse ilmselt üle, samuti reisilaevadele kehtestatavad kõrgemad sadamatasud. Kui vaadata kõiki kavandatavaid muudatusi tervikuna, siis ettevõtluskeskkond halveneb ning kõik eelpool loetletud ning kavandatavad muudatused ja algatused jätavad kindlasti oma jälje,' on Heinla veendunud.

Juulis sai Kristiine Kasiino kolmanda kasiinofirmana Eestis ISO 9001:2000 kvaliteedijuhtimise sertifikaadi. Kristiine Kasiino on Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu asutajaliige ning kuulub täielikult Eesti kapitalile. Kristiine Kasiino ainuomanik on kinnisvaraarendaja KC Grupp.

Hetkel kuum