Konkurent peab Ragn-Sellsi prügila ehitust mõttetuks

Liis Kängsepp 04. oktoober 2004, 00:00

?Majanduslikust loogikast ja jäätmete tekitajate seisukohast lähtudes pole Loode-Eesti Jäätmekäitluskeskusel sellisel kujul mõtet,? ütles ASi Cleanaway tegevdirektor Argo Luude. Luude selgitas, et Ragn-Sellsi huviks pole niivõrd Loode-Eesti jäätmete probleemi lahendamine, kuivõrd Tallinna jäätmetele alternatiivse väljundi leidmine.

?Tallinna Prügila on ehitatud arvestusega, et suudab vastu võtta nii Tallinna kui ka Harjumaa jäätmed järgneva 40 aasta jooksul,? lisas Luude. ?Sellest lähtuvalt on selge, et Harjumaa tarvis pole uut jäätmekäitluskeskust tarvis.?

ASi Ragn-Sells arendusdirektor Agu Remmelg viitas reedel antud pressikonverentsil, et hetkel on Cleanawayl Tallinna Prügila näol turul monopoolne positsioon.

?Harjumaal tekib 50?60% kogu Eesti prügist, jäätmekäitluskohtades pole praegu tasakaalu,? sõnas Remmelg.

?Ma usun siiski, et see on päris mõistlik, sest Ragn-Sellsi puhul on tegu keskusega, kus hakkab toimuma järelsorteerimine, taaskasutusse saatmine,? sõnas Eesti Jäätmekäitlejate Liidu tegevjuht Margit Rüütelmann. ?Konkurentsi osas võiks see olla päris kasulik.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing