USA dollar euro vastu kahe kuu odavaim

Raivo Sormunen 04. oktoober 2004, 00:00

USA dollar langes möödunud nädala lõpus euro vastu viimase kahe kuu madalaima tasemeni.

Valuuta kaotas nädalaga euro vastu 1,1% ning liikus reede pärastlõunal New Yorgis 1,2417 dollaril. Päevasiseselt oli euro eest võimalik saada koguni 1,2443 dollarit (12,57 krooni dollar), mis on Ühendriikide valuuta nõrgim tase Euroopa ühisraha vastu pärast 20. juulit.

Putnam Investmentsi valuutakaupleja Paresh Upadhyaya sõnul on turul näha märke, et majanduskasv hakkab aeglustuma. ?Dollari väljavaade muutub üha nõrgemaks,? ütles Upadhyaya uudisteagentuurile Bloomberg antud intervjuus.

Kõige enam kahjustas valuutat 30. septembril avaldatud valitsuse raport, mille kohaselt ei kasvanud tarbijate kulutused augustis võrreldes juuliga. Bloomberg Newsi läbiviidud küsitluse kohaselt oodati keskmiselt 0,4%-list kulutuste kasvu.

?Me ei ole siiani näinud midagi, mis lõplikult osutaks pehme majandustsükli lõpule,? ütles Mellon Financiali valuutastrateeg Samarjit Shankar, kelle arvates võib dollar ka käesoleval nädalal odavneda.

Dollari suhtes on positiivsemalt meelestatud aga ABN Amro Holdingu valuutastrateeg Greg Anderson, kelle sõnul näitas reedel avaldatud USA tööstussektori septembrikuu raport, et majandus ei ole nii nõrk ühtigi. Andersoni meelest võib USA keskpank tõsta baasintressimäärasid edaspidigi mõõdukas tempos ning ta ootab kolme kuu lõikes euro-dollari suhteks 1,18 (13,26 krooni dollar).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing