PM: Hobilendurid tahavad väikelennuvälja rajada

04. oktoober 2004, 08:26

Harrastuslendurid otsivad Tallinna lähistel sobivat kohta väikelennukite lennuvälja tarvis, sest tiheda liiklusega Ülemiste lennuväli ei sobi neile.

Esialgu on uue lennuvälja mõte alles idee tasandil, sest valimata on koht ning puudub ka vajalik raha kompleksi ehitamiseks. Lennuvälja ühe initsiaatori, hobilenduri Enn Noorkõivu sõnul on Ülemiste lennuväli rahvusvaheline maandumiskoht, mistõttu ei sobi see turvalisuse ja muudel kaalutlustel hästi väiksematele lennukitele, kirjutab Postimees.

Raskusi tekib eelkõige ülikerglennukite ja õppelennukitega, sest need lendavad aeglaselt ning võivad hakata reisiliiklust segama.

«Igal pool on pealinnade suurte lennuväljade kõrval ka eralennukitele mõeldud väiksemad lennujaamad,» rääkis Noorkõiv. «Ülemiste on arenev jaam, kus juba praegu on reisiliiklus kohati väga tihe ning aina tihedamaks muutub. See, et väikelennukitele jääb Ülemiste kitsaks, on mõistetav.»

Kõige enam on tegeldud mõttega rajada lennujaam Jägala lähistele praeguse Piibe maantee lõigule, kus sisuliselt on maandumisrada olemas. Noorkõivu sõnul tuleks seal ehitada uus umbes neljakilomeetrine maanteelõik, mis sõidaks rajast mööda. Samas on ringi vaadatud ka mitmel pool Rae vallas, kus oleks võimalik leida piisavalt maad.

Seal on aga põrgatud kohalike elanike vastuseisule. Ühe kohana on huvilised käinud vaatamas näiteks Tallinnast 26 kilomeetrit eemal, Tartu suunas asuva Aruvalla küla ümbruses olevaid maid. Kohaliku külavanema Ardi Mitti sõnul ei ole nemad sellest eriti huvitatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing