Pistist võtnud tolliametnik astub kohtu ette

04. oktoober 2004, 15:22

Pistist võtnud Tallinna Lennujaama tollipunkti juhataja süüasi saadeti kohtusse.

Süüdistuse kohaselt sai lennujaama tollipunkti juhataja Peeter Ventsel käesoleva aasta suvel 16 000 krooni suuruse intressideta laenu tolliteenust kasutanud isikult seadusega lubatud teo eest. Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee ütles, et taoline laenu saamine on käsitletav seadusega keelatud soodustusena ning tollipunkti juhatajale esitati süüdistus pistise võtmises.

?Kuriteoga on tekitatud kahju riigi huvidele, kuna sellega seati kahtluse alla riigiametniku usaldusväärsus, erapooletus ja äraostmatus,? ütles ringkonnaprokurör Natalia Miilvee.

Miilvee sõnade kohaselt saadeti süüdistusakt kriminaalasjas kohtusse üldkorras arutamiseks, kuna süüdistatav ei esitanud taotlust muude menetlusliikide, s.o lühi- või kokkuleppemenetluse kohaldamiseks.

Kriminaalasjas viis uurimist läbi Kaitsepolitseiamet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing