Gea Velthut-Sokka • 4. oktoober 2004 kell 8:20

Ehituspetturid peavad tasuma 120 000 krooni

Mitmete pettustega tuntuks saanud OÜ Omamaja ja Partnerid kaotas kohtus.

Tallinna Linnakohus rahuldas kaks nädalat tagasi OÜ Alvoro hagiavalduse OÜ Omamaja ja Partnerid, Taavi Tamtik ja Valmar Laaniste vastu 120 000 kr nõudes, selgub avalikest teadaannetest.

Kohus otsustas rahuldada hagi tagaseljaotsusega ja välja mõista OÜ Omamaja ja Partnerid omanikelt Taavi Tamtikult ja Valmar Laanistelt OÜ Alvaro kasuks 85 000 krooni põhivõlga, 46 772 krooni viiviseid ning 7000 krooni riigilõivu.

Äripäev kirjutas tänavu maikuus, kuidas Tamtik ja Laaniste on aasta jooksul petnud kümneid majaostjaid ja pistnud sellega tasku miljoneid kroone, teiste seas paistsid petturid silma erilise jultumuse poolest.

Plaan on iseenesest lihtne ja tugineb inimeste usaldusele. Eelmise neile kuulunud ehitusfirmaga Patroon Ko raskustesse sattunud Tamtik ja Laaniste lõid 2002. aasta märtsis uue firma Omamaja Partnerid ning asusid seda reklaamima kui usaldusväärset ja soodsat, erakliendile paindlikke lahendusi pakkuvat ehitusfirmat.

Meeste käitumine oli erinevate klientide puhul üks ühele sama: ehitanud vundamendi ja karbi valmis ning saanud kätte järgmise etapi ettemaksu, kadusid mehed 2003. aasta lõpus. Paar nädalat kõndisid maja ümber ehitustöölised, kuna aga materjale ei toodud ja palka ei makstud, lahkusid ka nemad.

Algul Tamtik ja Laaniste siiski vastasid ärevatele telefonikõnedele ja kirjadele. Vabandasid, rääkisid ajutistest raskustest. Palusid olla kannatlik ja teatasid rõõmsalt, et leidsid investori, kes nad raskustest välja aitab. Tänavu veebruaris saatsid nad osale klientidele aga kirja, kus teatasid tegevuse lõpetamisest: ?Kahjuks pole meil võimalik ehitustegevust jätkata ning Teie ees võetud kohustusi täita,? seisis kirjas.

Artiklit saab lugeda <#siit=http://www.aripaev.ee/2629/uud_uudidx_262901.html>

Hetkel kuum