Logistika ümberkorraldus säästis kolmandiku kuludest

ÄP 05. oktoober 2004, 00:00

2002. aastal muutus oluliselt kogu RLK logistikakorraldus. Pärnu, Tartu ja Tallinna müügikeskus likvideeriti ja logistika organiseeriti ümber otseveole. Oma autopark otsustati maha müüa ja transporditeenust hakati sisse ostma. Ümberkorraldusega loodeti saavutada kulude kokkuhoidu, vähendada laovarusid ja kiirendada toote jõudmist kliendini.

Otsuse vastuvõtmisele ei eelnenud põhjalikku strateegilist planeerimist ega rahavoogude analüüsi, tugineti lihtsamatele kalkulatsioonidele ja loogilisele järeldamisele. Võeti kokku vaheladude summaarsed kulud ja lisakulud, mis tekivad nende likvideerimisest, ning võrraldi neid uue süsteemi kuludega (Rakvere lao võimsuse suurendamine, uued transpordiringid). Leiti, et kulude kokkuhoid võib ulatuda kuni ühe kolmandikuni logistikakuludest.

Reformijärgsel aastal tekkis tänu logistikakulude kokkuhoiule ja varude vähenemisele 2 328 106 krooni suurune rahavoog.

Vaata lisaks: Täispik essee Logistika restruktureerimise mõju ettevõtte väärtusloomele

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing