EPL: enammakstud käibemaks tagasi viie päevaga

05. oktoober 2004, 07:28

Maksuamet on käivitamas ainulaadset süsteemi, mis võimaldab ettevõtetele enammakstud käibemaksu tagastada varasema 30 päeva asemel 5 päevaga.

Ettevõtted saavad selle tulemusena kasutada oma raha, mis maksuameti arvel nende jaoks kasutuna seisis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Muudatus puudutab peaaegu kõiki ettevõtteid, kuid tähtsam on see eksportööridele ja importööridele. Jooksvalt seisab maksuameti arvetel kuni miljard krooni ettevõtete raha.

?See on väga positiivne,? kommenteeris Mäos asuva aknatehase Viking Window direktor Toomas Agasild. Enam makstud käibemaks tekib, kui ettevõte midagi väljastpoolt Euroopa Liitu ostab või siis sinna müüb, lisaks kui Eesti turul tehakse suurem tehing.

?Kui see nüüd aprillinali pole, siis on see väga meeldiv, et ettevõtete raha ei seisa nii kaua riigi käsutuses,? ütles Ekseko juhatuse esimees Teet Soorm. Tema sõnul on ettevõte üldiselt käibemaksu õigeaegselt tagasi saanud, kuid kui on tehtud mõni suurem investeering, siis läheb selle tagasi saamisega kauem, sest maksuameti inspektorid on kohapeal oma silmaga pabereid üle vaatamas käinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing