PM: parkimismajad täituvad üha enam autodega

05. oktoober 2004, 08:36

Kui seni olid Tallinna südalinna parkimismajad oma kõrge hinnataseme tõttu pooltühjad, siis nüüd on nendes parkijate hulk järjekindlalt suurenenud.

Parkimismajade haldajate väitel kasvab kasutajate hulk kuupiletite ostjate, ehk kesklinna kontorites asuvate firmade töötajate najal, kes eelistavad pärast parkimistrahvide saamist oma autodele kindla kuutasuga peatuskoha otsida, kirjutab Postimees.

Kui püsiklientide sooduskaartidega pargib enamik Rävala kahe parkimismaja ja Ahtri tänava WTC parkimismaja kasutajatest, siis sarnaselt Stockmanni parkimismajaga jahib lühiparkijatest juhukliente Viru kaubanduskeskus.

Sealse 450 kohaga parkla täitumus on esialgu ka tipptunnil vaid 40 protsenti, kuid ASi Falck Eesti avalike teenuste divisjoni juhi Kristjan Konksu andmetel on parkijate hulk juba üsna suur ? 1200 autot päevas, enamik neist tund aega parkivad juhuparkijad.

Sellega pakub Viru parkla konkurentsi Stockmanni kaubamajale, kus saab püsikliendikaardiga tasuta parkida poolteist tundi, ning Rävala parkimismajale, mida Partner-kaardi omanikud võivad samuti tund aega tasuta kasutada.

Konks loodab, et esimene soodustund suudab ka senised tänaval parkijad Viru majja meelitada, sest kokkuvõttes on alates parkimishindade tõusust augustis autot odavam hoida Viru parkimismajas kui tänaval. Konks tõi näiteks, et kui südalinna parkimisalas maksab tund parkimist 24 krooni, siis Viru parkimismajas on esimene tund tasuta, teine ja kolmas tund aga 15 krooni.

Samadel põhjustel on odavam parkida ka Stockmanni parkimismajas, kus poolteisele tasuta tunnile järgneb tasu 10 krooni tunnis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing