Selveri-keti üheksa kuu käive ületas miljardi piiri

Kristina Traks 06. oktoober 2004, 00:00

Selveri keti omanikfirma A-Selveri juhataja Ain Taube märkis, et Selverite käive on kasvanud kiiremini kogu jaekaubanduse käibest. Kogu jaeturg kasvas statistikaameti andmeil tänavu esimesel poolaastal 15,4 protsenti, Selverite käive aga 22 protsenti.

Siiski ei kasvanud Selverite käive vaid lisandunud uute poodide tõttu, vaid Taube sõnul ületas käibe kasv müügipinna juurdekasvu. Käive ruutmeetri kohta on praegu Taube sõnul ligikaudu 5000 krooni kuus.

Selverites sooritati üheksa kuu jooksul 8,64 miljonit ostu, mis on 16,8 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Selveri keti käibe kasv ületas ostude arvu kasvu ca 3 protsendi võrra, mis näitab keskmise ostu suurenemist.

Augustis oli nii Selveri püsiklientide kui ka tavaklientide ostetuim kaup arbuus. Püsikliendid ostsid veel enim kilepiima ja banaane, tavakliendid lauaviina.

A-Selveri eesmärgiks on kahekordistada müügipinda 2007. aasta lõpuks. Uued Selverid planeeritakse avada Tallinnas, Tartus, Narvas, Jõhvis, Võrus, Valgas ja ka teistes Eesti piirkondades. Läbirääkimised nimetatud projektide teostamise üle käivad, praegu puudub veel kinnitatud uute poodide avamise ajakava. ?Ei hakka üles lugema veel kõiki väiksemaid linnu Selverite potentsiaalse asukohana, sest väiksemates kohtades püütakse sageli takistada uute tegijate tulemist,? kommenteeris Ain Taube.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing