• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Loomsete saaduste importijate elu muutus natuke lihtsamaks

  Loomsete saaduste Eesti sadamatesse saabumisest teatamine muutus lihtsamaks, teatas maksu- ja tolliamet.

  Euroopa Liidu väliste riikide päritolu loomsete saaduste merekonteineritega Eesti sadamatesse saabumisest kohustuslik etteteatamine muutus alates sellest nädalast mugavamaks ja vähem aeganõudvaks, kuna võeti kasutusele eelteate uus lihtsustatud vorm.
  Teavitamine on vajalik, kuna kolmandatest riikidest ei või ükski loomset päritolu toidukaup ilma veterinaarkontrollita Euroopa Liidu territooriumile siseneda. Uus teavitamise vorm põhineb laeva manifestis leiduval informatsioonil ning võimaldab anda ülevaate kõigist ühe laevaga saabuvatest loomsete saaduste konteineritest korraga.
  Eelteade esitatakse piiripunktile vähemalt 24 tundi enne laeva Euroopa Liidu välisest riigist sadamasse saabumist isiku poolt, kes antud käitlemisetapis kaubasaadetise eest vastutab. Täpsem informatsioon ning eelteate vorm on saadaval veterinaar- ja toiduameti veebilehel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.