EPL: Inspektsiooni hinnangul võiks elekter kallineda 6,5 protsenti

07. oktoober 2004, 07:50

Majandusminister Andrus Ansip ütles eilses Ärilehes, et energiaturu inspektsiooni arvates oleks põhjendatud, kui elektri hind kerkiks 6,5 protsenti.

Samas esitas AS Eesti Energia veebruaris inspektsioonile taotluse, mille kohaselt soovis kergitada elektrihinda 15 protsenti ehk üle kahe korra rohkem, kui peab vajalikuks inspektsioon, kirjutab Eesti Päevaleht.

Elektrienergia senine põhitariif 1,05 krooni kWh eest tõusnuks Eesti Energia taotlusest tulenevalt 1,21 kroonini kWh eest. Energiaturu inspektsiooni (ETI) tööversiooni kohaselt, mis peab aga õigustatuks 6,5protsendilist hinnatõusu, kerkiks põhitariifi tasu 1,12 kroonini kWh eest.

Minister Ansip on veendunud, et energiaturu inspektsioon on piisavalt pädev, kontrollimaks Eesti Energia kalkulatsioone ja investeeringuvajadusi. ?Ma olen kindel, et kui energiaturu inspektsioon leiab 6,5protsendilise hinnatõusu olevat põhjendatud, siis see nii ka on. Samas ei taha ma öelda, et Eesti Energia eksis oma kalkulatsioone esitades. Eks nad (Eesti Energia ? toim) vastavad inspektsioonile oma argumentidega.?

?Jah, see 6,5 protsenti oli üks meie tööversioonidest,? ütles energiaturu inspektsiooni peadirektori asetäitja Margus Kasepalu.

Majandusministri sõnul heitis ETI Eesti Energia 15protsendilise hinnatõusu taotlusele ette seda, et väidetavalt pole energiafirma oma taotluses võtnud arvesse, et kõigi kavandatavate investeeringute kaudu suudaks ettevõte kulusid kokku tõmmata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing