Peeter Raidla • 7. oktoober 2004 kell 6:13

EE: Raudteeinspektsioon uurib Vene raudteelaste kasutamist streigi murdmiseks

Raudteeinspektsioon teatas läinud nädalal ASile Eesti Raudtee, et on algatanud väärteomenetluse, kirjutas tänane Eesti Ekspress.

Uurimine puudutab väiteid, et hiljutise raudteelaste streigi ajal kasutas firma ebaseaduslikult Eesti raudteel Vene veduribrigaade ja veeremit. Raudteeinspektsioon nõuab Eesti Raudteelt välja ka sõidugraafikud ja muud asjasse puutuvad dokumendid ajavahemikust 23.-28. september.

Lõppenud streigi ajal heitsid suuremat palka nõudvad vedurimehed firmale ette, et Eesti Raudtee määras senise piiriukse, Orava jaama asemel, kus peaksid vahetuma vedurimehed ja veerem, uueks piirijaamaks Tartu. Vene rongid sõitsid Vene veduribrigaadide juhtimisel takistamatult Tartuni välja.

'Praegu on hästi vara midagi öelda, see ei ole lihtne juhtum,' ütles Eesti Raudtee esindaja Priit Koff. Tema sõnul on Eesti Raudtee saanud inspektsioonilt kirja, millele praegu koostatakse vastust.

Hetkel kuum