• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Ühispank pakub korteriühistutele energialaenu

  Eesti Ühispank koostöös Eesti Korteriühistute Liiduga on välja töötanud energialaenu korteriühistutele.

  Energialaen koosneb korteriühistu laenust, energiaauditist ja energiasäästu assistendi teenusest, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Viimasel ajal on korteriühistutel tekkinud küsimus: kas võtta laenu või mitte? Õige vastuse leidmisel jäävad ühistute liikmed üsna tihti eriarvamustele. Koostöös Ühispangaga hakkame ühistutele pakkuma energialaenu, mis aitab elanikel selle õige vastuse leida,? ütles EKÜLi juhatuse esimees Marit Otsing.
  ?Meie koos Eesti Korteriühistute Liiduga 2003. aastal 24 korteriühistuga alustatud pilootprojekti kogemus näitab, et investeering energiasäästu võimaldab laenumaksete kulud katta 1/3 ulatuses soojatarbimise vähenemise arvel. Kui võrrelda omavahel kõrgeid energiakulusid ja laenumakseid, siis investeering energiasäästu on väga kasulik,? selgitas International Finance Corporationi esindaja Eero Saava energialaenu ideed.
  ?Lisaks rahaliselt kasulikule ja targale mõtteviisile on energialaenu kasutajale ka energiaaudit 3000 krooni soodsam,? ütles Ühispanga Tallinna kontori direktori asetäitja Riho Unt. ?Laenusumma arvutamisel võib arvestada juba energiasäästuga kaasnevat maksevõime tõusu. Kui korteriühistu on otsustanud laenu võtta, siis valides energialaenu tavalise korteriühistu renoveerimislaenu asemel, on kliendi maksevõime suurem ja laenu kasutamise sihtotsarve sihikindlam,? lisas Unt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.