Tammsaare tõde Endlas vaid korra

Christel Karits 08. oktoober 2004, 00:00

Näitleja paneb õhtust õhtusse selga võõrad riided ja räägib laval võõraid sõnu. Miks ta seda teeb? Ikka usus, et ühel hetkel õnnestub tal avada uks pealispinna taha. Kui see läheb korda, siis puudutab etendus vaatajat.

Näitleja tunneb eksimatult ära, millal tekivad laval tõehetked, mis pole seotud mingi kindla näitemängu, ruumi ja ajaga. Kas näitleja teeskleb, et tal ei ole seda, mis tal tegelikult on? Või simuleerib, et tal on see, mida tal tegelikult ei ole? Need on suured küsimused, millele pole lihtne vastata. 8. oktoobril on laval kõik Pärnu Endla teatri näitlejad. Ilma grimmita, oma riietes, oma mõtetega, iseendana. Ainsaks raamiks on Tammsaare "Tõe ja õiguse" lugu ja tegelased. See etendus toimub ainult ühe korra ja saab kuju otse vaataja ees. See, mis juhtub, on kahtlemata Tõde.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing