Alvar Jõgeva • 8. oktoober 2004 kell 7:49

Börsikommentaar: USA aktsiaturudel laiapõhjaline langus

Aktsiate hinnad USA börsidel kukkusid, kui investoritele valmistas muret üha uusi rekordeid vallutanud nafta hind.

Varasematel päevadel jätkus tõus, hoolimata üha kerkivast musta kulla hinnast. Naftabarreli hind kerkis 1,3 protsenti, 52,67 dollarini. Päeva sees tõusis hind ka 53 dollarile.

Suurima löögi sai farmaatsiasektor, kuna spekuleeriti, et lisaks Mercki Vioxxile on turul ka teisi ravimeid, mis võivad põhjustada südame probleeme. Maailma suurima ravimitootja Pfizeri aktsiad kukkusid 3,8 protsenti, olles Dow indeksi kooseisus suurim langeja.

S P 500 indeks kaotas väärtusest protsendi. Kõik 24 indeksisse kuulunud sektorit näitasid miinust, seega oli langus laiapõhjaline. Dow tööstuskeskmine ja Nasdaqi koondindeks kaotasid oma väärtusest 1,1 protsenti.

Hetkel kuum