• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Prügi peab laskma ära vedada vähemalt kord kuus

  Eesti Tarbijakaitse Liit teatas eile, et nende poole on pöördunud majaomanikke, kes avaldavad rahulolematust mais jõustunud jäätmeseadusega.

  ?Kehtiv seadus annab omavalitsustele võimaluse vähem jäätmeid tootvaid inimesi rahaliselt röövida. Uus seadus näeb ette kõikidelt olmejäätmete tekitajatelt nende regulaarset äravedu tihedalt asustatud alal vähemalt kord kuus. Selle sätte alusel ei tee omavalitsused mingit vahet tiheasustusalade (korterelamute) ja väheasustatud eramute ja aedlinnakute vahel,? seisab tarbijakaitse liidu pöördumises.
  Liidu juhatuse esimees Enn-Toivo Annuk ütles Eesti Päevalehele, et murelike eramuomanike signaale on neile laekunud eri piirkondadest ? nii Jõgevamaalt, Tartust kui ka Tallinnast. ?Peamiselt tulevad teated kohtadest, kus individuaalelamute massiiv on suurem,? ütles Annuk.
  Küll aga leiab liit, et individuaalelamuid ei saa võrdsustada korterelamutega juba elanike arvu poolest: individuaalelamutes elab sageli maksimaalselt 4?5 inimest ja seal ei teki kuus konteineritäit olmejäätmeid.
  Eesti Majaomanike Ühenduste Liidu juhatuse esimees Riina Kallas märkis, et liit saatis augustis Riigikogule ettepaneku täiendada jäätmeseadust selliselt, et kui praegu näeb seadus ette üks kord kuus jäätmeveo teenuse tellimist, siis arvataks sealt välja eramute ja individuaalmajade omanikud. ?Oleme saanud Riigikogu keskkonnakomisjonilt ka vastuse, et ettepanek on võetud seadusemuudatuse menetlusse,? ütles Kallas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.