Ülo Toomsalu • 8. oktoober 2004 kell 6:07

PM: Kolmikliit plaanib võtta Tallinnas võimu

Res Publica, Reformierakond ja Rahvaliit on Tallinna uue võimuliidu sünnis kokku leppimas.

Kolmiku võtmefiguuride otsustatud sammu peab täna lõplikult heaks kiitma eelkõige reformipartei Tallinna piirkonna juhatus.

«Meie tänased läbirääkimised Reformierakonnaga lõppesid otsusega, et teeme koalitsiooni ära ja homme räägime edasi tingimustest,» lausus eile Postimehele Tallinna võimukriisiga kursis olev Res Publica juhtpoliitik.

Tõnis Paltsi linnapeaks esitav Res Publica leiab, et kuigi Reformierakonnal on praeguses linnavalitsuses ebaproportsionaalselt palju ametiposte võrreldes kohtadega volikogus ehk neli linnaosavanemat kaheksast ja kolm abilinnapead kuuest, ei kavatse nad neist loobumist nõuda.

Samas ei oleks Res Publica jaoks ka mõeldav, et Reformierakond ametikohti uues koalitsioonis juurde saaks, sest linna valitsemisse tuleks kaasata ka Rahvaliit ning see jätaks linnavolikogu suurimale fraktsioonile ehk Res Publicale ainult paar linnaosavanema või abilinnapea kohta. Viimast aga Reformierakond just soovibki vastuteenena selle eest, et nad loovutavad linnapeatooli Res Publicale.

Hetkel kuum