• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linnakantselei tellib õigusteenust vähestelt

  Kahe aasta jooksul on Tallinn enim kasutanud Advokaadibüroo Aivar Pilv teenuseid, kelle advokaatide tunnihind on 1416?1770 krooni. Kokku on Pilve büroo sellel perioodil tööd saanud poolteise miljoni krooni eest. Järgnevad Veljo Viiloli Advokaadibüroo 647 000 ja Advokaadibüroo Concordia 580 000 krooniga.
  Aivar Pilve sõnul on tema bürool Tallinna linnakantseleiga ligi kümne aasta pikkune koostöö ning linnale osutatavate teenuste maht on aina kasvanud.
  ?Me oleme teinud operatiivset ja kvaliteetset tööd ning partner ehk linn on meiega rahule jäänud,? ei näe Pilv oma firma eelistamises midagi imelikku. ?Ühelt poolt on see üllatav, et meilt teistest enam tellitakse, teisalt teeb see mulle rõõmu. Aga mingeid erileppeid või -tingimusi meil ei ole.?
  Peamiselt esindavad Pilve advokaadid Tallinna kohtuvaidlustes ja koostavad õiguslikke arvamusi. Samas jääb teiste büroode leivaks näiteks laenude võtmise ja erastamiste nõustamine ning rahvusvaheliste pankadega suhtlemine.
  Advokaadibürood Bachmann ja Partnerid on linnakantselei kasutanud tunduvalt tagasihoidlikumalt, kahe aasta jooksul 45 000 krooni eest.
  ?Muidugi teeb meele mõruks,? ütles advokaat Kalev Bachmann. ?Ma ei tea täpselt, millistest printsiipidest linn oma valikus lähtub, kuid veidi kahtlane tundub küll. Ju siis on kolleegid rohkem lobitööd teinud ja on sõbrasuhted sees.?
  Bachmanni sõnul teab ta advokaate, kes tõepoolest linnakantseleis lausa tööd nurumas käivad. ?Meie pole seda teed läinud,? nentis ta.
  Tallinna linnakantselei õigusnõuniku Priit Lello sõnul sõltub valik, milliselt firmalt teenust osta, vaidluse iseloomust ja keerukusest. Mitmed õigusteenuse pakkujad on spetsialiseerunud ainult konkreetsele valdkonnale, näiteks äriõigusele. Seetõttu ei ole tema hinnangul ka mõistlik sõlmida lepingut vaid ühe firmaga.
  ?Kasutame väljastpoolt õigusabi ainult siis, kui tegemist on äärmiselt keerulise ja spetsiifilise vaidlusega, mistõttu eeldame teenuse osutajalt ka kõrget professionaalsust,? ütles Lello. ?Valikukriteeriumiks on ka senise koostöö tulemuslikkus ja kvaliteedi-hinna suhe.?
  Tänavu üheksa kuuga on Tallinna linnavalitsus linnakantselei kaudu õigusteenust sisse ostnud 2,4 miljoni krooni eest, eelmisel aastal vajas linn juriidilist abi 3,8 miljoni eest. Iga projekti jaoks eraldi hanget linn ei korralda ? kord aastas viiakse läbi avalik konkurss, mille tulemuse alusel koostatakse nimekiri linnale järgmisel aastal õigusabi pakkujatest. Tänavu on nimekirjas 24 advokaadibürood, kelle tunnihind jääb vahemikku 696?2124 krooni. Ka 2005. aastaks on konkurss välja kuulutatud, pakkumiste esitamise lõpptähtaeg on 15. oktoobril.
  Varem tegeles Tallinna linnakantseleis kohtuvaidlustega üks jurist, kes on ühtlasi õigusnõunik. Tänavu märtsist lisandus veel üks jurist ? Taivo Ruus, kelle ametisse asumisest loobus kantselei õigusteenuse ostmise temale kuuluvast advokaadibüroost Ruus ja Partnerid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.