• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamatupidamises on ees segased ajad

  Ühest küljest võib ju 2005. aasta 1. jaanuaril uutele standarditele üle minna, kuid enne kui standardid ei ole eesti keeles ilmunud, ei saa keegi seda nõuda, ütles IMG Konsultandi raamatupidamisvaldkonna juht Madis Valk. Õiguslikult siduvaks muutuvad standardid tema sõnul alles pärast eesti keeles avaldamist.
  Ernst & Youngi audiitori Marju Põldniidu sõnul on lootust, et korrigeeritud raamatupidamistoimkonna juhendid, mis arvestavad rahvusvahelise finantsaruandluse standardite muutusi, ilmuvad detsembris.
  ?Meie järgime rahvusvahelisi standardeid juba ammu,? ütles ASi Eesti Raudtee pearaamatupidaja Malle Kasemets. Kasemetsa sõnul peavad raamatupidamisaruanded olema võrreldavad ja kui muudatused hakkavad kehtima 2005. aastast, peavad 2004. aasta aruanded olema koostatud võrreldavalt.
  Küsimusele, kas tulevast aastast kehtima hakkavaid reegleid tuleb tagasiulatuvalt juba tänavu arvestada, vastas Valk, et jah ja ei. Eestis on juba 2003. aastast ettevõtetel võimalik valida, kas teha oma raamatupidamist Eesti hea tava või rahvusvaheliste raamatupidamisstandardite järgi. Neil, kel tekib kohustus rahvusvahelist standardit järgima hakata, on vähe, peamiselt börsiettevõtted, rääkis Valk.
  Valgu sõnul reguleerib esmase rakendamise küsimust IFRS 1, mis näeb ette võrdlusandmete vajaduse, ja need peaks pärinema käesolevast aastast. Seega, kui raamatupidamist tehakse Eesti tavade järgi, tuleb mõningad asjad IFRSi järgi läbi töötada.
  Ernst & Youngi audiitori Marju Põldniidu sõnul võib raamatupidamist teha kas ühe või teise tava järgi, kuid hinnangumuutuste mõju, nt põhivara komponentide arvestust, ei korrigeerita tagasiulatuvalt, st eelmise aasta aruandeid selles osas ei muudeta. Kui on tegu arvestusprintsiibi muudatusega, võib olla vaja aruandeid tagasiulatuvalt korrigeerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.