• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Erivedu viib kohale tundliku paki

  Markeni Põhjamaade piirkonna juht Michael Fages selgitas, et erikulleri teenus erineb nn tavapärasest logistika- või kulleriteenusest selle poolest, et igale saadetisele koostatakse eraldi marsruut kiireimaks kohalejõudmiseks. ?Erikuller ei koosta koormat, vaid viib kohale ühe saadetise korraga, igale saadetisele koostatakse eraldi ja kiireim marsruut sihtkohta,? selgitas Fages. Reeglina saadetakse pakk kohale reisilennukiga ja see on ka Fages`I sõnul erikulleri eelis nn tavalise logistikafirma ees, sest viimasel on paika pandud marsruut ja graafik.
  Kui ei ole võimalik saadetist pagasi hulka panna, lendab kuller saadetisega kaasa. ?Erikuller teeb kõik endast oleneva, et saadetis teele ja sihtpunkti saaks,? rääkis Fages.
  Nii kasutatakse erikulleri teenuseid peamiselt kiireloomuliste ja väga ajatundlike saadetiste nagu meditsiinilised näidised, vereanalüüsid, videod reklaamitööstuses, detailid tööstuses jne.
  Eriteenuseid ja kiireid saadetisi pakuvad ka kullerifirmad. Näiteks TNT tõi tänavu suve hakul turule teenuse eriti kiirete saadetiste nagu analüüsid jms transpordiks, mis mõeldud peamiselt meditsiinifirmadele. ?Usun, et ni?itoodetele rõhumine saab toimima ka Eestis,? selgitas uue toote turuletoomist TNT ekspress-saadetiste üksuse juhataja David Burton. Tema sõnul hakkab tulevikus kiirsaadetiste turg kliendisektorite vahel jaotuma ja kullerid keskenduvad kindlatele gruppidele.
  DHLi müügi- ja turundusjuht Salmen ?oisi andmeil kasutatakse DHLi eriteenustest enim kellaajalise kättetoimetamise teenused, mida tarbivad firmad, kes peavad kiirelt dokumente või näiteks seadmete tagavaraosi kohale toimetama.
  Markenit esindab Eestis logistikakontserni Exel esindaja Balti Logistika.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.