ÄP fototoimetus • 11. oktoober 2004 kell 22:00

Lemmikloomade impordi tingimused Venemaalt leevenevad

Muudatuse kohaselt on Venemaa arvatud Euroopa Parlamendi ja EL Nõukogu määruse (998/2003/EÜ) II lisas loetletud riikide C gruppi, millest tulenevalt pole nüüdsest tarvis nõuda Venemaalt saabuvate koerte, kasside ja tuhkrute vere tiitrimist marutaudi antikehade suhtes.

Nõuded koerte, kasside ja tuhkrute Eestisse sisenemisel Venemaalt on järgmised: loomad peavad olema identifitseeritavad selgelt loetava tätoveeringu või mikrokiibiga; lemmikloomadega peab kaasas olema sertifikaat (mis on välja antud riikliku veterinaararsti poolt) või taassisenemisel lemmiklooma pass (kinnitab marutaudivastast vaktsineerimist); peavad olema labori soovituste või lähteliikmesriigi heakskiidetud ajavahemike järgi vaktsineeritud marutaudi vastu.

Autor: ÄP

Hetkel kuum