Pärnu PM: Tootsi Turvas alustab hakkpuidu tootmist

12. oktoober 2004, 08:10

Vihmane suvi lubas Tootsi turbatööstusel rabast üles võtta ainult 135 000 tonni turvast, mis moodustab 30 protsenti plaanitust.

Tarbijale ei tähenda see muud, kui et kütet peaks nõudlema veel enne jõule, sest sealt edasi briketti tõenäoliselt ei toodeta. Samuti hakkab turbafirma esimest korda oma tegevusaja jooksul tootma hakkpuitu, kirjutab Pärnu Postimees.

Vihma süül rappa jäänud turbatonnide pärast ei jää keegi küttematerjalita, kinnitasid nii Tootsi Turba tootmisdirektor Urmas Reintam kui ka Lavassaare jaoskonna juhataja Tõnu Luks. Tükkturba realiseerib ettevõte koduturul, et siseturgu säilitada, suurim klient on Pärnu Soojus.

Kütteturba kõrval hakkab Tootsi Turvas tänavu esimest korda valmistama hakkpuitu ning on tellinud Soome emafirmast Vapo OY hakkemasina ja lisaseadme puidu teisaldamiseks.

'Praeguse seisuga üritame teha kõik, et kohalikud saaksid oma küttevaru kütte,' ütles Luks. Põhjus hakkpuitu toota on tema sõnutsi lihtne. 'On väga lühinägelik täna siseturul minna kunde juurde ja öelda, et ei tulnud välja. Kui järgmisel aastal on hea aasta, võivad nemad öelda, et me oleme oma riskid maandanud ega osta teilt,' rääkis osakonnajuhataja.

Tootsi Turba kommertsdirektor Udo Talur ütles, et haket on plaanis toota 100 000 megavatt-tundi. Talur lisas, et soojahind turba vähesuse tõttu kindlasti ei tõuse. Kui hind üldse kerkib, on see tema arvates põhjustatud üleüldisest hinnatõusust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing