Transpordi ametiühing peatab piiripunktides veokeid

Inno Tähismaa 12. oktoober 2004, 12:45

Kampaania ?Väsimus tapab? raames peatab Transpordi Ametiühingu tööajapatrull täna kõigis piiripunktides veokeid.

Transpordi Ametiühingu teatel peatavad patrullid täna rahvusvahelise aktsioonipäeva 'Väsimus tapab' raames kõigis piiriületuskohtades maanteel veokeid ja busse ning kontrollitavad juhtide kinnipidamist töö- ja sõiduaja määrustest. Kampaania eesmärk on veenda autojuhte ja nende tööandjaid loobuma liigsetest ületundidest, mis vähendavad nii töötajate endi kui kogu liikluse turvalisust.

Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson ütles pressiteate vahendusel, et Eestimaa on sisse piiratud. Kollaste aktsioonivestidega varustatud ametiühingupatrullid tegutsevad Iklas, Valgas, Luhamaal, Narvas ja Tallinna reisisadamas. Iklas on ametiühingu koostööpartneriks Läti ametiühing LAKRS, Tallinna reisisadamas aga Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing. Lisaks ametiühingu vabatahtlikele aktivistidele on kõik kontrollpunktid mehitatud ka politsei esindajatega.

Petersoni sõnul tehakse transpordisektoris jätkuvalt liiga palju ületunde ja väsimusest tingitud õnnetused sagenevad.

Rahvusvaheline Transporditöötajate Föderatsiooni (ITF) tänavune transpordi- ja tööohutuskampaania viiakse läbi 11.-12. oktoobril. Neil päevil on oodata erineva sisuga aktsioone kõigilt maanteetranspordi ametiühinguilt kogu Euroopas. Lisaks ametiühingu mehitatud kontrollpunktidele on oodata ka lendlehtede jagamist maanteedel ja piiripunktides ning välistatud ei ole ka teeblokaadid. Kokku osaleb kampaanias üle miljoni transporditöötaja.

ITF on samasisulisi kampaaniaid korraldanud juba 1998. aastast ja iga aastaga on osalevate riikide hulk kasvanud. Viimati olid aktsiooni kaasatud 60 riigi ametiühingud kogu maailmas, kes esindavad kokku ligi poolt miljonit töötajat maanteeveo sektoris.

ITF-i kuuluv Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing on aktsioonipäeva tähistanud 1999. aastast. Enamasti on koostöös politseiga korraldatud reide suurematel maanteedel, kus on kontrollitud sõidu- ja puhkeajast kinnipidamist ning tehtud selgitustööd.

Viimati piketeerisid Transpordi Ametiühingu liikmed tööandjaid ühendava ERAA maja ees Tallinnas, millega nõudsid harutaseme kollektiivlepingu sõlmimist rahvusvahelise autoveo valdkonnas. Tutvustati olulisemaid esmaabi- ja elustamisvõtteid ning näidati väsimuse tõttu avariisse sattunud auto rususid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing