Inno Tähismaa • 12. oktoober 2004 kell 12:50

Estonian Air alustab lende Dublinisse

Estonian Air alustab 14. oktoobri õhtul lende Tallinnast Dublinisse, millest saab Estonian Airi 16. otsesihtkoht.

Lennud toimuvad kahel päeval nädalas: Tallinnast väljub lennuk neljapäeval ja pühapäeval ning Dublinist tagasi jõuab lennuk reede ja esmaspäeva varahommikul, teatas lennufirma pressiesindaja.

Lennuaeg on kolm tundi ja 15 minutit, tegemist on Estonian Airi pikima otselennuliiniga. Ühe otsa lennupileti hind algab internetist broneerides 1325 kroonist, millele lisanduvad lennujaama reisija- ja muud tasud. Pileteid saab osta ka Estonian Airi kõnekeskusest ja kassades Tallinna lennujaamas ja Vabaduse väljakul, samuti kõikidest Eesti reisibüroodest.

Iirimaal saab Estonian Airi lendudele osta pileteid kõikidest reisibüroodest, Dublini lennujaamas teenindab Estonian Airi reisijaid SASi kassa. Bussisõit Dublini lennujaamast kesklinna kestab pool tundi ja pilet maksab viis eurot, bussid väljuvad 15-30 minuti järel. Taksopeatus asub lennujaama ees.

Estonian Air otsustas Dublini lennuliini avamise kasuks tulenevalt reisijate arvu olulisest kasvust Eesti ja Iirimaa vahel viimastel aastatel. Olulised on nii ärisidemed, töötamine Iirimaal kui ka näiteks kultuurivahetus. Estonian Airi esimese lennuga Dublinist Tallinnasse tuleb Viljandi Pärimusmuusikafestivali korraldatud Viljandi lõikuspeole Iiri muusika ansambel Anoise.

Hetkel kuum