• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Virkebau lubab Baltexi võla lahendada

  ?Maksuametiga on klaar, kuidas tagasi maksta,? seletas Virkebau. Tema sõnul on võlg ajatatud.
  ?Selleks mind ametisse pandi, et asi muutuks,? kommenteeris Virkebau Baltexi rasket majanduslikku seisu. Baltex on viimastel aastatel olnud tihtilugu maksuvõlglane. Samuti on Baltexi nimi käinud läbi inkassofirmade võlgnike nimekirjadest.
  ?Kuue kuuga ei jõua ringi keerata,? selgitas Virkebau ettevõtte arengut. ?Kuus kuud läheb veel aega, et oleks mäel.? Tema sõnul käib igapäevane süsteemne töö seisu parandamiseks.
  Virkebau sõnul on raskustel kaks poolt. Esiteks vajab ettevõte täiendavat käibekapitali. Kui Virkebau kevadel ametisse asus, oli tal omanike poolt nõusolek, et ettevõttesse pannakse sisse miljon eurot lisakapitali. Sellest on vastavalt graafikule pool käes, teine pool veel tulemas.
  Teine asi on kangaettevõtte majandustsükkel, kus tooraine eest tuleb ette maksta. Siis käib ettevõttes kuu aega töö selle toorainega, kuni kiust kangas valmib. Edasi läheb toodang rõivatööstusele, kus maksetähtaeg on 90 päeva. Kuna praegu on turg Lääne-Euroopa ja 40% ulatuses Itaalia, siis saabub raha alles 30 päeva pärast tähtaega. Sellega peab ettevõte end alates tooraine ostmisest suutma viis kuud majandada. See oli Virkebau sõnul ka põhjus, miks aktsionäridega toimus arutelu lisakapitali kaasamiseks. ?Käibekapitali poolest peab ettevõte olema tugev,? märkis Virkebau.
  Virkebau arvates on Baltex 2000 juba pikka ega olnud raskustes, sest juhid on liiga tihti vahetunud. Viimase viie aasta jooksul on ettevõttel olnud viis juhti. Juht on aga see, kes loob meeskonna ning leiab müügi ja hanke poolele kindlad mehed.
  Baltex 2000 tooraine tuleb puuvilla osas Kesk-Aasiast ja USAst ning lina osas Leedust, Valgevenest ja Hiinast. Lisaks vanast ajast tuntud kodu- ja rõivatekstiilidele kavatseb Baltex hakata tootma tööstustekstiile autotööstuse, meditsiini ja põllumajanduse tarbeks. Lisaks on ette nähtud tootearenduse osa suurendamine. Virkebau pidas võimalikuks, et tulevikus saavad Baltexi toodangut osta otse Eesti rõivatööstused. Seni on Eesti ettevõtted ostnud Baltexi kangast läbi Itaalia ja sageli ei saabu toodang õigel ajal kohale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.