Börsikommentaar: tehnoloogiasektori aktsiad kergitavad Euroopa börse

13. oktoober 2004, 13:01

Euroopa aktsiate hinnad kerkisid, liidrirolli võtsid tehnoloogiasektori aktsiad, mis said tuge eile hilisõhtul avaldatud Inteli tulemustest.

Lisaks toetas aktsiaturgu Euroopa suurim pooljuhtide tootja ASML. Firma suutis neljandat kvartalit järjest teenida kasumit. Firma kolmanda kvartali kasum oli 41 miljonit eurot. Tulemus sisaldas erakorralist kulu, ilma selleta oleks puhaskasum ulatunud 74 miljoni euroni. Mullu samal perioodil sai ettevõte 31 miljonit eurot kahjumit. Käive kasvas 65 protsenti, 610 miljoni euroni. ASMLi aktsia hind oli kella poole üheks kerkinud 1,3 protsenti.

Maailma suurim kiibitootja Intel suutis napilt ületada analüütikute käibeprognoosi. Aktsia hinna tõus ja positiivne mõju Euroopa sama sektori esindajatele on põhjendatud väga madalate ootustega. Inteli aktsia hind oli enne raporteerimist langenud üsna lähedale käesoleva aasta madalaimale tasemele, mis peegeldas süngeid ootusi.

Positiivne mõju oli ka nafta hinnal, mis lõpetas vähemalt mõneks ajaks uute rekordite vallutamise.

Kõik tähtsamad Euroopa börsid olid plusspoolel. Suuremate aktsiate liikumist kajastav Stoxx 50 indeks oli kell 12.30 ligi pool protsenti plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing